Школа добила аутомбил

Прва техничка школа Крушевца добила је вредну донацију – аутомобил марке „Фиат панда 1.2“, који је намењен обуци ученика саобраћајне струке. Возило је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја града Крушевца.

panca01

Новац је издвојен из градског буџета од прихода од новчаних казни за саобраћајне прекршаје, а како је рекао председник Савета Зоран Ђорђевић, набавком новог аутомобила знатно ће бити побољшан квалитет наставе, односно обука и полагање возачког испита. Кључеве аутомобила уручио је градоначелник Крушевца а част да испред школе први провоза аутомобил , истина само до гараже, имала је ученица одељења 3-11 (техничар друмског саобраћаја) Миљковић Миона.

panda03

Директор Прве техничке школе Бојан Миновић изјавио је да је у овој школи током последње две године много уложено у осавремењавање образовног процеса и одвијање практичне наставе. Четири одељења стручних профила: возач моторних возила, техничар друмског саобраћаја, аутомеханичари, машински техничар моторних возила у склопу школовања пролазе кроз процес обуке вожње и полагања возачког испита. С обзиром да је школа квалификована и за наставу за стицање дозволе "Ц" категорије, планови су везани и за набавку камиона, а учиниће се сви напори да се ово возило максимално обезбеди из сопствених средстава.

  • panda01
  • panda02
  • panda03
  • panda04

Градоначелник Драги Несторовић са представницима локалне самоуправе, након уручења кључева аутомобила, обишао је просторије школе, сређене, функционално опремљене и према модерним стандардима - које омогућавају ученицима да према свим параметрима квалитетно прате наставу.